yellow! (never again)

Snapseed-14
People,I have to be honest with you. I will never ever make my kids a yellow coat again. Not as long as they’re still in the touch-and-smell-everything-and-wipe-dirty-hands-to-coat-and-rolling-through-big-piles-of-autumn leaves-discovery stage.
That put to the side, I absolutely love this coat! so does Isja!
Mensen, ik zal eerlijk zijn: ik ga nooit meer een gele jas maken voor een van mijn kinderen. Tenminste niet zolang ze nog in die leuke alles-aanraken-en-voelen-en-vies-worden-en afvegen-aan-je-jas-en-rollen door-bergen-herfstblaadjes-ontdekkingsfase zitten.
Dat gezegd hebbende, ik ben helemaal weg van deze jas! En Isja ook!
Snapseed-16 Snapseed-13
She picked out the fabric herself: a yellow wool and the lining is a black cotton poplin with colorful little stars. Yes, this little lady has great taste (I proudly declare)!
I underlined the entire coat with a very thin fleece. I was afraid it wouldn’t be warm enough.

Now, about this fabric. I purchased it locally, at the fabric market, it was 15 Euro per meter. the sign said ‘wool’, but I think it’s probably a wool blend (I forgot to ask).
Anyway, I’m not at all impressed with the quality. I used a presscloth and pressed at really low temperatures, but while sewing it I already noticed it started pilling a bit.
Of course it only got worse when she started wearing it.
Maybe I treated it wrong? Anyone?

Ze heeft zelf de stof uitgezocht. Gele wol en de voering is een zwarte poplin met gekleurde sterretjes. Jawel, deze dame heeft smaak (zei ze trots)!
Als tussenvoering gebruikte ik een dunne fleece. Ik dacht dat het anders niet warm genoeg zou zijn.Wat betreft de stof. Ik kocht het in Utrecht op de lapjesmarkt, voor 15 Euro per meter. Er stond bij ‘wol’, maar ik denk dat het waarschijnlijk een wolmengsel is (ik vergat het te vragen).
Enniewee, ik ben niet echt onder de indruk van de kwaliteit.Ik gebruikte een persdoek en perste sowieso op heel lage temperatuur, maar tijdens het naaien merkte ik al dat het begon te pillen.
Dat werd natuurlijjk alleen maar erger toen ze de jas ging dragen.
Misschien heb ik de stof niet juist behandeld? Iemand?
Snapseed-15
The pattern I used is the stylish double breasted coat from DMK Easy wear. I traced size 3 in widht and a size 4 in lenght. Isja is quite small, and most patterns are too wide for her. I probably should’ve made the sleeves a bit longer though. I guess she has long arms. Het patroon is de stylish double breasted coat van DMK Easy wear. Ik nam voor de breedte size 3 en voor de lengte size 4. Isja is best smal en de meeste patronen zijn te wijd voor haar. De mouwen hadden nog wel wat langer gemogen eigenlijk. volgens mij heeft Isja gewoon lange armen.
Snapseed-12
I added the pockets myself, because every coat should have pockets, right?
I wanted to try something new.
I had never made welt pockets before, but I watched this excellent video tutorial and I was good to go.
I thought it was fun to add a little bow detail, cute right?
Ik voegde de zakken zelf toe, want een jas moet zakken hebben, toch?
Ik wilde eens iets nieuws proberen. Ik had nog nooit paspelzakken gemaakt, dus ik bekeek dit filmpje en was good to go.
Ik dacht dat het wel heel leuk zou zijn om een strik detail toe te voegen, schattig he?
20131211b
When she came home from school today, she handed me this drawing. Apparently it’s me.
Eyelashes and all! I love it that she’s starting to really draw things. Although I do wonder what those green stripes under my nose are…
Toen ze uit school kwam vandaag, gaf ze me deze tekening. Kennelijk ben ik het. Met wimpers en al! Heerlijk vind ik het dat ze nu echt is gaan tekenen. Ik vraag me wel af wat die groene streepjes onder mijn neus zijn…
This entry was posted in finished projects, Isja, kids clothes, kinderkleding, Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

20 Responses to yellow! (never again)

 1. sewbusylizzy says:

  Adorable! My favourite part is the bow welt pockets – brilliant idea.

  Like

 2. Tryntsje says:

  ‘t is echt een superleuk jasje, vooral die zakken idd, super!

  Like

 3. Kathleen says:

  Hele leuke jas! En die foto van Isja haar rug vind ik heel cool.

  Like

 4. Aline says:

  Ik vind hem helemaal leuk, idd ontzettend zonde van de stof dat ie zo pilt, maar desondanks, hele toffe jas. Ik heb m vorig jaar ook gemaakt, en wat ik mij afvroeg is hoe dat split op de rug zo mooi blijft, ondanks de fleece voering. Het kan natuurlijk ook zijn dat mijn voering wat te stug was uiteindelijk, of icm de buitenstof ofzo, punt is dat de plooi helemaal open blijft staan en het effect wat weg is van de jas. Heb je de voering ook aan de zoom vastgemaakt of hangt die los? Ik vind het nl een superpatroon, aarzel een beetje om te hergebruiken.

  Like

  • rachelinred says:

   Hoi Aline, De fleece heb ik meegestikt met de voeringstof, dus samen als een laag behandeld. Aan de binnenkant ziet het er hetzelfde uit, dus met zo’n zelfde rugpas en de plooi eronder. Wel denk ik dat ik de volgende keer de middenachternaad weglaat, en het rugpand gewoon op de stofvouw knip (wel even de naadwaarde weghalen). De naad heeft volgens mij geen functie en voegt alleen maar volume toe op een plek waar je dat eigenlijk niet wilt. Had je je plooi goed geperst? Dat maakt wel echt het verschil. Anders kan het inderdaad aan te dikke stof hebben gelegen; Middenachternaad weglaten dus.
   Ik heb de voering en buitenstof helemaal aan elkaar vast gestikt. Eerst de mouwen sluiten en dan pas de panden. Dus binnenstebuiten tegen elkaar leggen en rondom rond stikken. Keergat openlaten (15cm ofzo) en na het keren en persen met de hand dichtnaaien.
   Ik zou het patroon zeker nog een keer gebruiken, ik vind het een super patroon!
   Succes met jouw versie :)!

   Like

   • Aline says:

    Dank voor je uitgebreide antwoord! Ik had m vorig jaar al gemaakt en dochter draagt m met heel veel plezier, het is ook een mooie jas hoor, maar ik ben gewoon niet helemaal tevreden. Ik denk dat de gestepte voering niet zo’n goed idee was, bij nader inzien. En als ik de jas nu goed bekijk is persen mss het buzzword (ik vermoed dat ik dat niet zo goed had gedaan omdat de buitenjas kortharig (wel dun en soepel) bont is, daar zie je snel afdrukken op. Ik ga het alsnog proberen. Maf dat ik het niet al had gedaan, ik pers altijd alles. Ik maak m mss binnenkort gewoon nog eens. Van andere stof, hij is en blijft leuk!

    Like

   • rachelinred says:

    Van bont! O, leuk! Ik ben benieuwd. Staat het op je geheimzinnige blog?:)

    Like

   • Aline says:

    :D nee, dat is een soort archiefblog, om eens wat te klooien met wordpress. ik verander de url steeds weer als ik reageer, maar wordpress is wat eigenwijs. hier is de goeie link: http://aaltjesdraadstaaltjes.blogspot.nl/2013/01/nieuwe-winterjas.html

    Like

   • rachelinred says:

    ahh! dank voor de link! Superleuke jas! En met bound buttonholes!!! (op mijn lijstje voor 2014)

    Like

 5. gingermakes says:

  AHHH! This is adorable! Absolutely perfect! Great job! And her little drawing of you is so sweet!

  Like

 6. Wendy says:

  Super mooie jas! Hopelijk gaan de vlekken er makkelijk uit… De strikjes aan de zakken zijn superschattig, en de roze paspel ook! Leuke tekening!

  Like

 7. It’s very cute and I’m hugely impressed by the welt pockets! I was hoping to conquer those this year! Yellow is so happy. Love your portrait – green lines hopefully not boogers! Haha!

  Like

  • rachelinred says:

   Thanks Sarah, the welt pockets look more intimidating then they actually are. Promise!
   You should totally make them! Go and conquer!!! :)
   I’m afraid it IS boogers by the way. The other drawing she came home with was a self portrait, where she had drawn red stripes under her nose, and her teacher said she had a bleeding nose that day. I guess she was temporarily obsessed with noses and their substances… LOL!

   Like

 8. mokosha says:

  love everything about this.. color is perfect (well, to me it is, but i don’t get to do the laundry part, so i get your frustration).. love the drawing too, kids draw the best things

  Like

 9. Love the coat, like how you mixed the pink with the yellow.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s